We are pleased to announce the availability of our latest case study, detailing how we were able to help a legendary San Diego theatre entice patrons to return following a complete renovation. Read on to see how it all came together.

 In the fall of 2018, TCL Chinese Theatre announced plans for Theatre Box, an all-new, state-of-the-art movie theatre complex featuring restaurants, bars, and entertainment, to be located in the Gaslight District in San Diego, California.

To fully immerse guests with the new venue, TCL Chinese Theatre sought to create an exciting and inviting environment within Theatre Box, which would include the use of digital signage to wow customers. As a complete rebuild project, TCL Chinese Theatre had the opportunity to design a unique space that would be eye-catching enough to attract customers, even from outside the venue.

The company sought to create an enticing video wall display that would provide entertainment and information, such as movie times, trailers, and advertisements. The display would need to be visible from anywhere in the lobby of the venue, as well as through the windows to the street. In addition to the video wall display, TCL Chinese Theatre wanted Theatre Box to offer a sleek, sophisticated environment for customers as they walked into each theatre.

To get started, the integrator for the project, Fluid Sound, focused on finding a mounting solution to build the massive video wall. As the only solution on the market that would support the weight capacity of the large displays to be used for the lobby video wall, provide the flexibility and adjustability needed for this install, and meet the fast-approaching deadline, Peerless-AV’s Special Purpose Video Wall Mount (DS-VWM770) was chosen.

In addition to the video wall, Fluid Sound also sought a mounting solution for the individual displays that would be placed outside of each theatre. Fluid Sound wanted an enclosure that would not only offer a sleek, high polished look, but would also allow for a secure installation in a high-traffic area of the theatre. With a standard option already available from Peerless-AV that fit the selected NEC 43″ displays, Fluid Sound opted for Peerless-AV’s Wall Kiosk Enclosure (KIP643).

Through the use of reliable solutions from Peerless-AV, Fluid Sound was able to complete both installations within the allotted time and meet the grand re-opening date. Since the completion, Theatre Box patrons have commented on the beautiful presentation of the video wall, and the theatre has been able to entice many outside visitors with views of the stunning displays. TCL Chinese Theatre was extremely pleased with the final product, acknowledging the luxurious aesthetic created through the digital signage solutions.

With a successful project complete, Fluid Sound has continued to recommend Peerless-AV’s solutions because of the quality of the brand’s products and the company’s strong customer service support.

To learn more about the Theatre Box case study and other projects utilizing Peerless-AV’s award-winning solutions, visit https://www.peerless-av.com/en-us/case-studies.